Надяваме се кандидатът за министър-председател Димитър Главчев да се вмести в седемдневния

...
Надяваме се кандидатът за министър-председател Димитър Главчев да се вмести в седемдневния
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Йотова: Държавата е поставена на ръба на политическа и конституционна криза

Надяваме се претендентът за министър-председател  Димитър Главчев да се вмести  в седемдневния период. Това разяснява вицепрезидентът   Илияна Йотова .

„ Нямаме никакъв взор върху неговата работа и неговите диалози с евентуални министри, само че се надявам той да успее “, добави тя.

Илияна Йотова съобщи, че няма информация дали Главчев се  допитва до държавния глава  за назначението на служебните министри, само че не има вяра да има сходни съвещания.

„ Президентът беше явен, че  няма никаква отговорност към съставянето на този кабинет  и няма по какъв начин да носи тази отговорност. Това желаеха народните представители – президентът да няма никакъв взор върху служебната власт, без значение, че явно има проблем с разделянето на управляващите. Ние  спазваме буквата на закона  такава, каквато е тя “, безапелационна беше вицепрезидентът Йотова.

„ Никога до този миг през този сложен за България преход  няма такова посягане върху Конституцията . България е изправена на  ръба освен на политическа, само че и на конституционна рецесия.  Ще напомня и думите на великия Гиньо Ганев, който споделяше, че Конституцията не е пясък, с цел да носи отпечатък на който и да било политик, било то и огромен модернизатор “, сподели още вицепрезидентът.

Запитана какво са щели да вършат в президентството, в случай че всички евентуални фигури за длъжностен министър председател откажат да поемат поста, Йотова беше сбита: „ Вероятно  щяхме да се обърнем към Христо Иванов . “

https://dariknews.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР